Tara Austria

Valuta: euro (EUR), 1 euro=100 centi
Limba: Germana
Viza: Viza nu este obligatorie
Tensiune: 220 V
Capitala: Viena
Suprafata: 83.871 km²
Populatie: 8,3 milioane

Austria Inferioara

Austria Superioara

Carinthia

Munti inalti, lacuri pitoresti si  partii perfecte pentru iubitorii de schi si snowboard.

Informatii Generale

Munţii înalţi şi lacurile pitoresti sunt caracteristicile acestei regiuni din sudul Austriei. Zona atrage atat turistii care doresc sa se odihneasca si sa se relaxeze cat si turistii care doresc o vacanta activa. În cântecele populare puteţi găsi frecvent pasaje in care locuitorii isi manifesta iubirea pentru aceasta regiune cu lacuri si râuri curate, vai retrase, paduri dese şi pajişti luxuriante. La originea culturii lor au contribuit elemente slave precum si locaţia in apropiere de graniţa cu Italia şi Slovenia. Peisajul neobişnuit da un plus de farmec naturii - gheţarul cel mai mare se afla in partea de est a Alpilor si poarta denumirea de "Pastorii".

Principalele oraşe din această regiune sunt Klagenfurt şi Villach, iar cele mai importante statiuni de vacanta sunt situate în văile Drautal, Gailtal, Mölltal, Jauntal Rosental, şi Laventtal.  Turistii care aleg aceasta destinatie vor avea parte de privelisti panoramice si de numeroase restaurante in care se serveste mancare regionala traditionala, traind o experienţă uimitoare.

Provincia romană Carinthia a fost dominata de triburi slave în primul secol, şi, mai târziu de către colonişti bavarezi. Nume de origine slava au supravieţuit chiar şi în denumirile unor asezari aflate la granita cu Slovenia, insa perioada in care regiunea a cunoscut o dezvoltare impresionanta a fost secolul al XlV-lea, atunci când teritoriul a cazut în mâinile Habsburgilor. Numele regiunii provine de la cuvântul celtic "karanto" si înseamnă "piatră nefixată", denumirea fiind aflata in stransa legatura cu peisajul glaciar. După primul război mondial, Carinthia a fost anexata sârbilor, croaţilor şi slovenilor, dar locuitorii din regiune într-un referendum au votat pentru aderarea la Austria, data de 10 octombrie 1920, fiind în continuare sărbătorită ca ziua nationala.

Punctul de cotitură în istoria orasului este strans legat de transferul la Episcopia Gurk, cand oraşul a început să crească rapid, iar expeditiile preotilor au facut celebra zona. Klagenfurt este cunoscut mai ales de fanili fotbalului, deoarece capitala regiunii a fost gazda la Euro 2008, iar astăzi este un oraş frecventat de turisti. Locatia este cunoscuta si datorita legendei despre dragonul care a semanat teroare în rândul locuitorilor, acest simbol putand fi admirat sub forma unui monument impresionant in centrul Klagenfurtului. Formele uimitoare şi masivele muntoase atrag turisti de pretutindeni, iar oraşul vechi, înconjurat de case pitoreşti contureaza un tablou fascinant. Turistii pot vizita catedralele locale, lacurile din jur sau Minimundus.

Cele mai importante zone de schi şi snowboard:

Tresc opisow dostarczana przez merlinx.

Bad Kleinkirchheim - regiune renumita pentru izvoarele sale termale si pentru partiile de schi şi snowboarding. Cele mai populare staţiuni sunt Bad Kleinkirchheim şi Sf. Oswald Keiserburg situat în jzona masivului muntos Nockalm. Pasionaţii de schi pot parcurge  diferite trasee dificile, autobuzele gratuite facilitandu-le deplasarea si asigurandu-le confortul necesar in practicarea hobbyurilor. Staţiunile sunt pline de restaurante, baruri après-ski si pub-uri, unde puteţi petrece seri frumoase urmarind spectacole variate.

Karnische Schi Arena - cea mai mare locatie din Carintia pentru schi şi snowboarding, care include staţiunile Hermagor-Pressegger See, Weissensee, Nassfeld, Oberdorf, Gatschach şi Techendorf, acestea atragand anual mii de fani ai sporturilor de iarna. Zona detine cele mai bune pârtii cu o reţea densă de trasee şi ascensoare moderne situate la altitudini mari. Pentru snowboarderi locul cel mai potrivit pentru descărcarea energiei este parcul de distracţie Nassfeld, în timp ce lacurile inghetate Weissensee şi Pressegger See permit practicarea multor alte sporturi de iarnă. Pacific Hermagor este alegerea celor mai multe familii cu copii, în timp ce în alte statiuni viata de noapte continua până în zori.  In vacantele de iarna in aceasta zona puteti practica si sporturi precum: hiking , bowling pe gheaţă, înotul în piscinele acoperite sau plimbarea cu sania trasa de cai pe lacurile inghetate. Turiştii interesaţi de folclorul local pot lua si cursuri de yodel.

Valea Laventtal - atmosfera specifiza zonei Carinthia o puteţi resimţi si în valea râului departe de statiunile zgomotoase si aglomerate. Locul ideal pentru vacanţele de familie mai ales in locatii precum Wolfsberg, Bad St.Leonhard, Frantschach - St Gertraud, St.Andra St Pavel, Sfântul Georgen, Lavamünd şi Reichenfels. Zonele de schi perfect pregătite dispun de o bună organizare, iar autobuzele de schi gratuite asigura o circulatie rapida si confortabila., iar ascensoarele moderne previn formarea de cozi pe pante. Zona Laventall oferă, de asemenea, multe oportunităţi pentru iubitorii de snowboard care vor sa practice acest sport. Sarbatorile locale sunt un exemplu al folclorului colorat si al mancarurilor traditionale. În împrejurimi puteti vizita numeroase biserici şi mănăstiri, băi termale sau castelui istoric Wolfsberg.

Valea şi Gheţarul Moelltal-  regiune cu relief glaciar, perfecta pentru practicarea sporturilor de iarna. Partiile au trasee de lungimi si grade de dificultate diferite, iar sistemul de ascensoare moderne faciliteaza accesul schiorilor pe partie. Iubitorii de cross-country ski pot profita de zecii de kilometri de trasee, insa nici fanii snowboardului nu se vor plictisi in aceasta zona. Principalele statiuni situate în aceasta locaţie frumoasă cu vedere la gheţar şi munţii din jur sunt: Mallnitz, Obervellach, Flattach, Reiseck, Mollbrucke, Lurnfeld şi Mulldorf. Sejururile la hotelurile locale garanteaza un nivel de confort ridicat. Turistii pot opta in vederea petrecerii timpului liber pentru: zborul cu parapanta, nordic walking, catarare pe gheata, eisstockschiessen - o combinatie intre curling şi bowling sau se pot relaxa în saune şi băi de aburi. O alta atractie pentru familii sunt prezentari referitoare la studiul ştiinţific al pământului, apei, aerului şi soarelui, organizate in statia de cercetare Mallnitz BIOS.

Regiunea Villach - zonele cele mai sudice de schi, situate în apropiere de graniţa cu Italia şi Slovenia oferă condiţii excelente pentru iubitorii de zăpadă. Statiunile cele mai plin de viaţă sunt Villach, Arnoldstein, Arriach,  Afritz am See , Bad Bleiberg, Faak am See, Ossiach si Wernberg Terffen.Acestea ofera cazare in conditii excelente la hotelurile locale ce vor satisface pe totii turistii veniti in acest colt unic.  Partiile ofera trasee de dificultati diferite, iar iubitorii de cross-country schi au numeroase posibilitati. Iubitorii de dans pot juca până în zori la numeroasele discoteci, in timp ce altii sebucura de cumpărătur si sport. Alte posibilitati de petrecere a timpului: piscine, bowling, hochei, snowtubing, tenis şi squash. Puteţi avea grija de sanatatea dumneavoastra în bazinele termale cu apă de la izvoarele calde sau va puteti delecta cu un tur al castelului Finkensteint.

Bucatarie

Bucataria traditionala austriaca este extrem de variata si cuprinde retete transmise din generatie in generatie.

Bucataria austriaca contine si cateva specialitati cu influente straine: galuste cu prune cehe,  gulasul unguresc cu ardei, ardeii iuti si compoturile din Balcani sau mancarurile italiene bazate pe paste. O mare controversa s-a nascut in jurul origini faimosului snitel vienez - Wienerschnitzel - carne de manzat in pesmet. Reteta apartine unui bucatar italian  venit la curtea imperiala care prepara snitele din carne de manzat, porc, pui sau peste dat prin pesmet. Snitelul este considerat un aliment tipic austriac.

Austria a purtat numeroase razboaie, in timpul carora nu se gasea nimic de pus pe masa. In aceasta perioada au aparut cateva feluri de mancare, considerate astazi adevarate delicatese: vultur tirolez, friptura de veverita cu salata sau arici intr-un sos acru cu galuste.

Specialitatile din bucataria austriaca oferite de la Lacul Constance la Lacul  Nezyderskie atrag numerosi turisti care sosesc pe aceste meleaguri. Fruhsuck - micul dejun, de obicei, consta intr-o ceasca de ceai sau de cafea, unt, gem si un anumit tip de placinta. In functie de standardul si calitatea hotelului la micul dejun se mai poate servi carne, branza, oua fierte, fulgi de cereale si fructe. Pranzul este considerat de austrieci masa principala. Deserturile se pot servi la orice moment al zilei, tortul austriac din frisca fiind o specialitate deosebita. Masa principala poarta denumirea de Mittagessen.  Tagesmenu este pentru intreaga zi, gustarea de dupa-masa este Abendessen iar gustarea de seara este Nachmal.

De o mare popularitate se bucura si tarabele unde se prepara si se vand carnati, cremvusti , kebab si pizza.

Specialitatea austriaca pe care nici un turist nu trebuie sa o rateze atunci cand viziteaza aceasta frumoasa tara este tocana de ciuperci si mancarea de varza si carne de porc fiert. In regiunile dunarene abunda preparatele din peste proaspat. Merita sa incercati pastravul prajit in unt, asezonat cu suc de lamaie.

Specialitati demne de remarcat:

Eierschwammerl - salata cu ciuperci marinate si oua fierte tari,

Bauernschmaus - carnati afumati, sunca, carne de porc cu varza, seminte de chimen si taietei

Rindsgulasch - tocana de vita picanta preluata din bucataria maghiara

Kalbsbrust Gefullte - piept de manzat umplut cu carne si legume

Tresc opisow dostarczana przez merlinx.

Erdapfelgulasch - salata de cartofi cu carnati servita calda

Heringsalat - salata de hering si cartofi,

Tafelspitz - pachetele de carne de vita fiarta cu legume, servita cu diverse sosuri: sos de hrean, mere, tartar, rosii

Gefullte Paprika - ardei umplut cu orez, carne de vita si sos de rosii.

Calatorind prin Austria, puteti descoperi numeroase cafenele si localuri in care se degusta vinuri alese. In zonele montane sunt denumite Almhutten - restaurante mici, ingrijite, iar in limbajul cotidian sunt cunoscute sub numele de "almami" Heurigen  In cafenele, puteti citi un ziar, puteti sta de vorba cu prietenii sau va puteti bucura de un mic dejun gustos sau o masa usoara. Konditorei - magazine tipice cu produse delicioase de patiserie si panificatie.

Cultura consumului de cafea nu este nicaieri atit de adorata ca in Austria. Cafenele sunt adevarate temple unde oamenii savureaza in diferite feluri cafele aromate.

Stuben este un pub din orasul traditional, in care se obisnuieste sa se bea bere si vin.  Locatiile de tip Bierhalle Biergarten au radacini in cultura germana. Populare in randul consumatorilor de bere sunt Salzburg Stiegl sau Weizbier Mullnerbrau.

Cele mai multe feluri de mancare sunt servite cu bauturi specifice. De exemplu, dupa o anumita masa, puteti servi o bautura preparata cu vodca, vin si putin ceai- Arlberg. O alta bautura populara in aceasta zona este sucul de struguri proaspat stoarsi - Heurige. Nimic nu este irosit in natura iar in fabricile de vin Heurigen se poate gusta chiar si mustul de struguri numit BridgeVinurile cele mai bune sunt tinute in pivnita la rece in butoaie de lemn, iar mirosul de struguri fermentati, impreuna cu lumina romantica a lumanarilor palpaitoare sub arcadele de piatra contureaza un tablou de vis.

Iubitorii de bauturi alcoolice trebuie sa incerce vodca Enzian pe baza de plante, preparata din radacinile diverselor ierburi. In Austria, puteti degusta si romul-lichior al carui culoare aurie se transforma in maro daca i se adauga sirop de zahar.

Carinthia este o regiune in care pentru a sublinia gustul carnii, aceasta se prepara in vin rosu, devenind o adevarata delicatesa. Restaurantele de pe malurile lacurilor au meniuri ce abunda in peste, lapte si branza. Turistii care viziteaza regiunea obisnuiesc sa savureze Kasnudeln - galuste cu branza de vaci si frunze de menta asezonate cu unt si sunca. Puteti servi, de asemenea o varietate de galuste cu prune uscate si pere.  Schlickkrapferl sunt galuste similare cu ravioli specifice italienilor, avand o umplutura de branza. O alta delicatesa inlude bacon, sunca si caviar den valea Moll-ului. Gustand produsele alimentare din Carinthia, veti putea simti puternice influente culinare din Italia si Slovenia, care sa manifesta prin folosirea de legume si ierburi aromate, servite de multe ori in compania branzeturilor produse in valea Gail.

Traditii

Austriecii sunt o natiune cu o origine foarte interesanta. Tara are o istorie bogata,  numeroasele grupuri etnice ce s-au perindat pe aceste meleaguri contribuind la consolidarea obiceiurilor si culturii. Printre acestea s-au numarat: germani, maghiari, evrei au dar si reprezentanti ai popoarelor latine, slavi si rromi.

Un aspect important este sentimentul de individualitate din regiuni. Oamenii ce traiesc in regiuni diferite ale Austriei folosesc dialecte diferite, acest fenomen se producandu-se mail ales in regiunile montane, aspect care impiedica de multe ori contactele si comunicarea intre vecini. Majoritatea locuitorilor din  Tyrol isi manifesta individualitatea puternic, dar acest aspect nu interfereaza cu ospitalitatea lor extraordinara fata de turisti.

Austria este o tara foarte toleranta, in care predomina religia catolica. Turistii pot vizita numeroase biserici, iar intalnirile religioase de duminica sunt un adevarat ritual social.

Piatra de temelie a culturii austriece o reprezinta, fara indoiala, manierele si obiceiurile populare. Austriecii sunt cunoscuti ca avand un stil imecabil si o conduita riguroasa.

Foarte des, locuitorii din mediul urban isi incep ziua savurand o cafea si citind ziarele sau stand cu prietenii in cafenele. Intrand si luand un loc intr-o cafenea poti constata ca te-ai asezat accidental pe locul altei persoane, pentru ca toata lumea are acolo masa lui, iar chelnerii ii cunosc pe cei ce vin sa isi bea acolo cafeua. Ziarele si cafeaua sunt elementele cheie ce creeaza o atmosfera unica in cafeneaua austriaca,lucrui vizibil mai ales in capitala.

In provincii, localnicii inlocuiesc cafenelele cu tavernele unde stau cu prietenii de vorba si beau bere. Locuitorii se aduna de multe ori in jurul unei mese numite Stammtisch, si casculta adesea Hausmusik - melodie cantata cu instrumente traditionale, printre care se numara: acordeonul, vioara si basul dublu.

Tresc opisow dostarczana przez merlinx.

Foarte des puteti intalni austrieci jucand Eisstockschiessen - o combinatie intre curling si bowling pe gheata.

Atunci cand tineti un toast cu austriecii este bine sa nu ciocniti paharele, pur si simplu priviti cinstit in ochi, acest lucru fiind o expresie a intentiilor prietenoase. Dupa o masa consistenta, este indicat sa serviti un rachiu ca forma de multumire pentru gazda dumneavoastra. Inainte de masa este bine sa se faca un toast si sa se ureze " Pofta Buna"- Guten Appetit..

Locuitorii din Austria sunt renumiti pentru ospitalitatea lor si pentru pastrarea traditiilor, lucru pus in evidenta prin purtarea de costume traditionale. Femeile se imbraca in asa-numitele rochii Tracht Dirndl, iar barbatii in Lederhosen cunoscuti in limbajul cotidian ca "pantalonii ce scartaie."

Turistii aflati in vacanta in Austria pot participa la carnavaluri si baluri, a caror traditie  dateaza inca din secolul al XVIII-lea dar care se bucura si in prezent de o mare popularitate.

In Austria, exista unele  festivaluri si ceremonii interesante in cadrul carora va puteti bucura de plimbari pe strazile orasului.  Sunt considerate traditi tipice pentru celebrarea Nasterii Domnului, care incep la sfarsitul lunii decembrie. In timpul noptii, exista marsuri ale vrajitoarelor Scheller, Wamplerer sau Scheman. Cosurile de Paste sunt umplute cu bomboane si oua pictate. Foarte populare printre turistii sunt si targurile de Paste, unde puteti gasi o multime de suveniruri interesante.

De Craciun austriecii cumpara cadouri de la targurile de profil imprumutate de la germani, in orase domnind oatmosfera placuta, de distractie, cu miros de vin fiert si carnati pe gratar.

Vacante active

Nu fara motiv Austria este cunoscuta ca regina sporturilor de iarna din Europa. Partiile perfect pregatite de schi sunt disponibile in toate statiunile majore, eiar sistemele moderne de ascensoare pentru schiori permit turistilor sa petreaca o vacanta actiiva, fara sa a stepte la cozi interminabile. Multe dintre ascensoare si gondolr ruleaza pe trasee foarte pitoresti, iar autobuzele gratuite de schi faciliteaza deplasarea schiorilor si a snowboarderilor. Majoritatea partiilor au trasee cu toate gradele de dificultate, iar in fiecare statiune, puteti apela la scolile de schi sau snowboard pentru a invata cum sa practicati aceste sporturi de iarna. Turistii isi pot petrece si in alte modalitati timpul liber: rafting pe zapada, sanius, hochei si bowling pe gheata , curling, patinaj sau pot opta pentru piscine, saune si bai de aburi. Oferta de turism a Austriei este insa atractiva si pe timpul verii pentru cei ce doresc un sejur de odihna.

Turistii pasionati de activitati in aer liber pot merge la drumetii, cu bicicleta, pot sa zboare cu  balonul si planorul, sau sa  practice canotajul, calaria, alpinismul, caiac pe rauri violente, rafting.

Tresc opisow dostarczana przez merlinx.

In  Carinthia cele mai populare locuri pentru a petrece o vacanta activa sunt Lacul Worthersee, Klopeinersee, Turnersee, Ossiach si multe altele care ofera bai termale si sporturi de apa. Foarte placuta pentru turisti este o excursie cu barca pe Drawa. In Carintia, in special vara, exista conditii ideale pentru practicarea de sporturi montane  la diferite niveluri, de la hiking la trekking tourism sau schi montan.

Intrebari frecvente

Cat dureaza zborul pana la Carintia si de la care aeroport? 

Regiunea nu are zboruri directe din Romania, insa majoritatea agentiilor de turism va pot pune la dispozitii excursii cu autocarul pana la destinatie. Cu masina, faceti in jur de 17 ore cu plecarea din Bucuresti. 

 

Cand este cel mai bun moment pentru a merge in Carintia? 

Austria este o tara in care poti sa te duci in orice moment al anului, in functie de preferinte: iarna daca doriti sa schiati sau vara daca doriti sa va relaxati. Sezonul de schi dureaza din decembrie pana in aprilie, dar merita sa  amintim ca statiunile de schi sunt deschise pe tot parcursul anului, astfel ca in unele locuri poti sa te duci la schi si snowboard chiar in timpul verii. Atunci cand va planificati  calatoria ar trebui sa tineti cont de faptul ca in timpul Craciunului si de Anul Nou si statiunile sunt asediate de turisti. In timpul verii, cele mai calde luni sunt iunie, iulie si august, cu temperatura medie de la 23 la 25 ° C. Turistii care iubesc drumetiile pe o vreme calda si insoritasunt asteptati de la mijlocul lunii mai pana la inceputul lunii septembrie. 

 

Care este moneda in Austria si care sunt preturile aproximative? 

In Austria, moneda valabila este cea comuna si in Uniunea Europeana - Euro. Consecinta acestui lucru se reflecta in faptul ca preturile sunt ceva mai mari decat in Romania, mai ales atunci cand vine vorba de mese la  restaurante sau preturile pentru sporturile de iarna si infrastructura turistica. 

 

De unde si ce suveniruri se pot cumpara in Carintia? 

In destinatiile turistice sunt foarte multe magazine cu suveniruri care atrag turistii. In Innsbruck, zona tiroleza, merita sa mentionam la categoria suveniruri: costumele traditionale (de exemplu: palaria de munte Wanderhut) si bastoane obtinute in mod traditional. Populare printre suveniruri sunt si bijuteriile Swarovski, broderiile sau ceramica, insa acestea sunt ceva mai costisitoare.Turistii care doresc sa faca un cadou frumos copiilor pot cumpara globuri de sticla cu diverse figurine si fulgi de zapada. Tot la capitolul suveniruri se poate inscrie si  bautura traditionala din ierburi Alpine "Almdudler" Jagertee, o combinatie de rom cu ceai negru, ierburi si condimente, ideala pentru serile reci de iarna. 

 

Care este ora locala in vigoare in Austria? 

In Austria ora locala se calculeaza: ora Romaniei - 1 ora

Tresc opisow dostarczana przez merlinx.

 

Cu ce te poti deplasa in regiunea Carintia? 

Transportul public in Austria este foarte bine dezvoltat. Reteaua feroviara este conectata direct la reteaua cailor ferate europene, iar drumurile sunt bune, marcate si prezinta informatii cu privire la obiectivele turistice. 

Conexiunea intre resorturile de ski si hotelurile este asigurata de autobuze gratuite sincronizate cu orele de incepere si de inchidere a teleschiurilor/telecabinelor. Tineti minte ca acestea functioneaza dupa un orar riguros si nu este recomandat sa intarzii. 

Conducatorii de autoturisme trebuie sa aiba o vesta reflectorizanta, triunghiul de avertizare si centura de siguranta pusa (inclusiv pasagerii din masina). Datorita climei montaneautomobilele ar trebui a fie echipate cu anvelope de iarna din noiembrie pana in aprilie.

Permisul international de conducere in Austria nu este obligatoriu, iar pentru autostrazi sunt valabile vinietele. Acestea sunt obligatorii, politia facand frecvent controale si putand da amenzi mari pentru lipsa sau expirarea lor, Cartea verde nu este obligatorie, dar este recomandata. 

 

Care sunt restrictiile vamale in Austria? 

Transportul de marfuri este supuse unor restrictii cantitative conform principiilor aplicabile in toata UE, ceea ce inseamna ca lucrurile personale si echipamentele pentru utilizare personala nu sunt supuse restrictiilor vamale. Puteti exporta: 200 de tigarete, 400 de tigari in foi de ambalaj , 200 trabucuri, 1 kg. de tutun, 10 litri de bauturi spirtoase, 20 de litri de alcool mai puternic, 90 de litri de vin si 110 litri de bere. 

 

Ce documente sunt necesare pentru utilizarea serviciilor de sanatate din Austria? 

In caz de urgenta, turistii pot beneficia de asistenta medicala pe baza asigurarilor de sanatate incheiate.  Cu toate acestea, se plateste pentru a cumpara polita de asigurare de calatorie, care va permite un tratament medical mai avansat. Daca aveti asigurare privata ar trebui sa verificati termenii si conditiile, deoarece, in majoritatea cazurilor, cheltuielile sunt acoperite de asigurarea medicala de mai sus. Inainte de a merge in strainatate, ar trebui sa va adresati filialei regionale a Fondului National de Sanatate si sa solicitati un card european de asigurari de sanatate.

 

Informatii importante (Ministerul Afacerilor Externe)

Documentul care confera dreptul de intrare si iesire din Austria, precum si din alte tari ale Uniunii Europene este cartea de identitate sau pasaportul. Atentie pentru cei ce calatoresc cu autobuzul sau masina: inainte de a pleca, asigurati-va ca traseul nu traverseaza si tarile in care prezentarea unui pasaport este obligatorie. In Austria, fara viza puteti sta 90 zile in decurs de 6 luni, iar perioada de valabilitate a pasaportului nu poate fi mai scurta decat durata perioadei de sedere.

 

Informatii detaliate si actualizate pot fi gasite la MAE: www.mae.ro sau vizitati Ambasada Romaniei in Austria: http://www.ambasada.ro/ambasada/2/127/austria.html

 

 

 

Ambasada Romaniei in Austria

 

Tresc opisow dostarczana przez merlinx.

Cancelaria: Str.Dumbrava Rosie nr.7 RO-020461, Sector 2, Bucuresti

Telefon: (0040-21) 201.56.12; 201.56,15;

Fax: (0040-21) 210.08.85

E-mail: bukarest-ob@bmeia.gv.at

Fax: (0040-21) 230.76.54

E-mail : bulembassy@rdsmail

 

Landul Salzburg

Stiria

Tirol

Viena

Destinatii de vara

Destinatii de iarna

Austria: Austria Inferioara , Austria Superioara , Carinthia , Landul Salzburg , Stiria , Tirol , Viena

Cauta regiuni Austria Inferioara , Austria Superioara , Carinthia , Landul Salzburg , Stiria , Tirol , Viena